Bymarkabiegaard Ukategorisert Lynghonning 2021 ?

Lynghonning 2021 ?

Dette er hentet fra en Facebook gruppe. Forfatter Api Bull

LYNGEN ER KNUSKTØRR, MEN BIENE TREKKER PÅ NOE.

“Siste uke har vært fin og tildels varme dager uten for mye nedbør. Måtte til skogs i går for å se om kubene sulter eller får inn noe å leve av. Det var fullt trekk kl 19.00, temperaturen var rundt 20 grader og været var godt. Summing i kubene vitnet om travel tørking. Av nyskjerrighet måtte jeg jo smake på det de hadde trukket inn. En tynn honning med lyngfarge var samlet, men ikke smakte det røsslyng og ikke luktet det røsslyng. Ikke en gang av røsslyngen lukter det røsslyng, den er helt knusktørr, men blomstrer likevel i Rakkestadfjella. UKJENT HONNING FORELØPIG.Det er vanskelig å si hva de trekker på, men anslår at mengden var ca 8-9 kilo på de sterkeste kubene. Smaken var mild og konsistensen tynn. Alt er så seint i år, så lurer på om det kan være klokkelyng, noe jeg aldri har fått. Pollenet de kommer inn med er beige, men det kan de ha hentet i røsslyngen selv om den ikke gir nektar. MASSE YNGEL.Det viktigste for meg er hva som foregår i yngelrommet. Der var det masse egg, åpen og lukket yngel. Ergo er vinterbiene sikret – det er absolutt viktigste for meg etter en slik sommer med knusktørt i naturen og total trekkstopp etter bringebærtrekket. Nå får de nye generasjoner som vil greie vinteren mens sommerbiene faller fra etter som ukene går, utslitte og fillete i vingene. KRITISK UTEN LYNGTREKK.Kuberne mine som står hjemme har ikke trekkplanter å leve av. Det er derfor viktig å følge opp disse med fôring. Ingen mat, ingen yngling, ingen vinterbier. Slik er logikken vi må forholde oss til. Men varroa er på offensiven selv om biene er på defensiven. Ta derfor grepom det er depresjon og innesitting uten trekk hos deg. de må stimuleres og mates om de skal kunne gi deg gode vinterbier og ikke bare gamle sommerbier til innvintringen.”

Så det blir spennende å se hva vi får av lynghonning… Jørgen Karlsen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Post