Bymarkabiegaard Ukategorisert Liten info på en fredan..

Liten info på en fredan..

Liten info på en fredan..

Når en bie har funnet en god næringskilde og fylt honning-magen med nektar, flyr den tilbake til kuben. Der spytter den ut litt av nektaren, slik at andre kan avgjøre kvaliteten. Så begynner bien å fortelle hvor næringskilden er, ved å danse på vokskaken. Hvis nektaren er et sted som er nærmere enn 50 m unna, forteller bien det ved å bevege seg i sirkel- ringdansen. Hvis den er mer en 50 m unna, forteller bien det ved hjelp av vippe-dansen og beveger seg da i et mønster som ser ut som et flattrykt åttetall. Loddlinjen på vokskaken tilsvarer retningen mot solen. Vinkelen (X) mot loddlinjen på åttetallets midtlinje i biedansen angir retningen mot næringskilden i forhold til solen. Tempoet på dansen viser avstanden ?

Kilde Birøkter/Forfatter Joachim Petterson

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Post